Achter de gevel en onder de vloer: onderzoek aan de Gierstraat

  • Binnen
  • Open dag
  • Lezing

Op het oog was de gevel van een winkelpand in de Haarlemse Gierstraat zomaar een gevel. Wat daarachter aan eeuwenoude geschiedenis van Haarlem schuil gaat, wist eigenlijk niemand. Het pandje werd in 2017 gesloopt en om de nooit opgetekende geschiedenis niet voor altijd verloren te laten gaan, deden de archeologen van Gemeente Haarlem nog net voor de sloophamer archeologisch onderzoek die ons meer kan vertellen over de geschiedenis van Haarlem!

Wil je meer weten over de opgravingen in de Gierstraat en wat daar achter de gevel en onder de vloer is gevonden? Kom dan langs tijdens de Archeologiedagen bij Bureau Archeologie in de Bakenesserkerk. De hele dag kan iedereen meekijken en meedoen met archeologisch onderzoek zoals het puzzelen van scherven en het uitzoeken van de resten uit de beerput die daar gevonden is. De leden van de Archeologische Werkgroep Haarlem zijn hierbij aanwezig en vertellen over het onderzoek waar zij ook aan mee hebben gedaan.

Om zowel 11.00 als 14.00 wordt hier een lezing gehouden over het bouwhistorisch en archeologisch onderzoek aan de Gierstraat. Archeoloog Sem Peters en bouwhistoricus Michel van Dam vertellen er alles over.

Overige informatie

De locatie is de Bakenesserkerk waarin Bureau Archeologie Haarlem is gevestigd.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Middeleeuwen
Organisator Bureau Archeologie Haarlem
Telefoon: 0235115031
Website

Locatie
Vrouwestraat 12
2011 JV Haarlem

Wanneer?

Tussen 10.00-16.00, om 11.00 en 14.00 uur starten de lezingen

- Toegang gratis

Provincie