Als een archeoloog te werk in de ArcheoHotspot van Huis van Hilde

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Workshop

In het weekend van 13 en 14 oktober is het weer zo ver: De Nationale Archeologiedagen. Natuurlijk is ook Huis van Hilde van de partij en is er ontzettend veel te beleven. Er is een uitgebreid programma en de meeste activiteiten zijn gratis (na entree).

Tijdens dit weekend is ook onze ArcheoHotspot open. ArcheoHotspots zijn plekken waar je zelf kennis kan maken met archeologie. Je kan er gewoon binnenlopen en meehelpen met (de uitwerking van) archeologisch onderzoek. Zo kunnen bezoekers nu op sommige plekken materiaal uit opgravingen sorteren of mee helpen puzzelen met scherven uit bijvoorbeeld een beerput. De bezoekers komen letterlijk in contact met het verleden. Dus kom speuren als een echte archeoloog in deze hotspot! Zie jij het verschil tussen een viswervel en een kersenpit?

Er is tijdens de Archeologiedagen nog veel meer te doen in Huis van Hilde. Kom kijken naar de ‘Soldaat onder het zand’, leer het vak van een archeoloog, graaf je eigen schat op, knutsel een wapenschild, volg een spannende rondleiding, kom speuren als een echte archeoloog in de Archeo Hotspot, ontmoet Hilde tijdens een Meet & Greet en smikkel van popcorn tijdens een spannende film in Hildes bioscoop. Scroll naar beneden om door te klikken naar de andere activiteiten in Huis van Hilde.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Huis van Hilde
Telefoon: 023-514 32 47

Locatie
Westerplein 6
1901 NA Castricum

Wanneer?

13.00-16.00

- Toegang gratis

Provincie