Amersfoort onder ons

  • Buiten
  • Wandeling

Wat voor archeologie ligt er onder je voeten? Misschien niet iets waar je dagelijk overna denkt als je naar de supermarkt loopt. In deze wandeling kom je er echter alles over te weten!

Amersfoort onder ons, is een archeologische stadswandeling onder begeleiding van stadsarcheologe Francien Snieder. De wandeling blijft binnen de eerste stadsmuur van rond 1300.

Op veel plekken, zoals de Hof, Appelmarkt en het Havik, is archeologisch onderzoek gedaan en aan de hand daarvan krijg je een beeld van de vroegste ontwikkeling van de stad Amersfoort. De wandeling duurt ruim een uur.

NB: Dit is een nieuwe wandeling. De stadswandeling die tijdens de Nationale Archeologiedagen van 2017 werd aangeboden, wordt ook dit jaar weer georganiseerd (zie programma).

Overige informatie

In verband met een beperkt aantal plaatsen, is het van belang dat je op tijd reserveert, want: vol is vol. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar archeologie@amersfoort.nl met als onderwerp 'stadswandeling Amersfoort onder ons'. In de mail vermeld je je naam en het aantal personen waarmee je komt. Je ontvangt dan een reserveringsbevestiging per e-mail met de details, waaronder het startpunt van de wandeling. Deze bevestiging moet je ook bij aankomst kunnen laten zien. Zonder bevestiging ben je helaas niet verzekerd van deelname. Aanmelden kan tot en met vrijdag 12 oktober.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Geen specifieke periode
Organisator Logo Archeologisch Centrum – Gemeente Amersfoort
Telefoon: 033-4637797
Website

Locatie
Westsingel 46
3811 BB Amersfoort

Wanneer?

13:00 uur

- Toegang gratis

Provincie