Archeologie van Eibergen

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Buiten
  • Lezing
  • Speurtocht
  • Workshop

Museum de Scheper laat u de hele geschiedenis van Eibergen zien: van geologische vondsten uit tijden van vóór de sauriërs tot gebruiksvoorwerpen uit eind vorige eeuw en af en toe een expositie met beeldende kunst of een historisch onderwerp.

Kindermiddag
In navolging op het grote succes van 2017 laten wij ook in 2018 jeugdige amateurarcheologen weer kennismaken met verborgen bodemschatten in het zand. Het wordt weer spannend en leuk om zélf schatten op te mogen graven. En hoe zouden kinderen in de steentijd hebben geknutseld? Doe mee en maak er iets moois van! Van de mensen die vroeger in dit deel van Nederland hebben gewoond, zijn er nog een heleboel interessante en geheimzinnige zaken in de bodem te vinden. Deze overblijfselen heeft Museum de Scheper verzameld in de afdeling Archeologie. Voor oudere kinderen is er weer een speurtocht door deze afdeling van het museum.

Dus kom graven, speuren, knutselen op zaterdagmiddag 13 oktober tussen 13.00-16.30 uur en laat een “historische” selfie maken!
Vanzelfsprekend is er na al dat vermoeiende werk een lekkernij voor elk kind dat heeft meegedaan! De kinderen dienen wel door een volwassene te worden begeleid. Toegang voor kinderen en hun begeleider is gratis.

Vrijdag 12 oktober wordt er ook een lezing verzorgd over begraven in Eibergen.

Kom langs en geniet van een weekend vol archeologie in Eibergen!

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Steentijd
Organisator Logo Museum de Scheper
Telefoon: 0653272253

Locatie
Hagen 24
7151CA Eibergen

Wanneer?

13.00 - 16.30 u kinderactiviteiten

Prijs: t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 18 jaar 2,50 volwassenen 5,00

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie