Archeologiedepot Gorinchem geopend!

  • Voor kinderen
  • Open dag
  • Spreekuur

Normaal gesproken zijn het archeologiedepot van de Gemeente Gorinchem en de werkruimte alleen te bezoeken na afspraak. Maar tijdens de Nationale Archeologiedagen wordt het depot gedurende drie middagen opengesteld voor publiek. Grijp deze unieke kans!

In het archeologiedepot van de gemeente Gorinchem worden vondsten beheerd die tijdens archeologisch onderzoek binnen de gemeentegrenzen worden aangetroffen. Het depot bevat een grote collectie, variërend van middeleeuws aardewerk tot vondsten uit een 20e eeuwse grachtvulling. Ook alle documentatie van opgravingen, zoals tekeningen en fotomateriaal, wordt in het depot bewaard.

Tijdens de Nationale Archeologiedagen is er een kleine expositie te zien van een aantal voorwerpen uit het depot die voorkomen in het recent verschenen boek ‘Tien eeuwen Gorinchem, Geschiedenis van een Hollandse stad’.

Kinderen (8-12 jaar) mogen zelf naar vondsten speuren met behulp van een metaaldetector of een speurroute lopen met opdrachten. Goede speurders kunnen een echt diploma halen!

Op zaterdag- en zondagmiddag kunt u ook uw vondst laten beoordelen tijdens het vondstenspreekuur. Dus schroom niet en breng uw vondst mee!

Overige informatie

Het depot zit in het gebouw van de brandweerkazerne. De ingang is aan de zijde van de Arkelsedijk.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Gemeentelijk archeologiedepot van Gorinchem
Telefoon: (0183) 66 01 78
Website

Locatie
Arkelsedijk 24
4206 AC Gorinchem

Wanneer?

vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur

- Toegang gratis

Provincie