Archeologiefestival Stichtse Vecht

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Buiten
  • Archeologiefestival
  • Open dag
  • Tentoonstelling
  • Theater & Muziek
  • Workshop

Kom naar het Archeologiefestival!

Op zondag 14 oktober 2018 vindt op landgoed Goudestein in Maarssen van 11.00-16.00 uur de eerste editie van het Archeologiefestival plaats. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Je eigen vondsten laten beoordelen, een historische markt met oude ambachten, een tentenkamp waarin het leven in de middeleeuwen wordt nagespeeld, zelf graven naar het verleden en een springkussen voor kinderen.

Stichtse Vecht kent een rijke geschiedenis. Tijdens recente opgravingen is een boerderij uit de 16e eeuw teruggevonden in Maarssen en de fundamenten van een tufstenen kerkje uit de 12e eeuw in Nieuwer Ter Aa. Enkele vondsten van deze opgravingen zullen tijdens het festival getoond worden. Wie meer te weten wil komen over het verleden van de Stichtse Vecht, kan op 14 oktober ook het Vechtstreekmuseum bezoeken. Naast de tentoonstelling over de archeologische vondsten uit de Vecht is ook de wisseltentoonstelling over "Nijenrode op ooghoogte" te bezichtigen.

Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Dan kan je gaan graven naar archeologische schatten met de metaaldetector, en gelijk nog wat leren over de bijzondere vondsten die je doet. Bovendien vertellen archeologen van ArcheoCare, die werken aan de restauratie en conservering van archeologische vondsten, wat ze precies doen en hoe ze te werk gaan. Heb je een eigen vondst? Laat deze tijdens het archeologiefestival bekijken door echte archeologen en specialisten.

Overige informatie

Het Archeologiefestival is te voet en te fiets te bezoeken via de ingang aan de Diependaalsedijk. Ben je met de auto, dan kan je parkeren op de parkeerplaats naast het gemeentehuis Stichtse Vecht aan de Endelhovenlaan. Het festival is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.landschaperfgoedutrecht.nl of www.stichtsevecht.nl Het Archeologiefestival vindt plaats in het kader van de Nationale Archeologiedagen en sluit aan op het Europees jaar van het cultureel erfgoed, met als thema ‘Opgegraven geschiedenis’. Het festival is een initiatief van gemeente Stichtse Vecht in samenwerking met Landschap Erfgoed Utrecht, ArcheoHotspots en ArcheoCare en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht en Cultuurfonds Stichtse Vecht.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Onderdeel van

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed
Periode(s)
  • Middeleeuwen
Organisator Logo Gemeente Stichtse Vecht
Telefoon: 030 220 55 34

Locatie
Diependaalsedijk 19
3601 GH Maarssen

Wanneer?

zondag van 11:00-16:00

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)