Badges uit Bossche bodem

  • Voor kinderen
  • Rondleiding
  • Lezing
  • Tentoonstelling
  • Workshop

‘Badges uit Bossche bodem' gaat over middeleeuwse insignes. In de tentoonstelling, presentaties en lezingen staan religieuze en profane insignes centraal die in ’s-Hertogenbosch gevonden zijn. En wat het bijzonder maakt: het zullen niet alleen insignes zijn uit de collectie van Erfgoed ’s-Hertogenbosch, maar ook bruiklenen uit de bijzondere Collectie van de Familie van Beuningen.

Op zaterdag 13 oktober is er
- tentoonstelling van religieuze en profane insignes
- een fotoshoot om u in middeleeuwse (pelgrims)kledij, in de setting van de middeleeuwse stad, te laten vereeuwigen
- een workshop tingieten
- werkzaamheden in het archeologisch laboratorium
- permanente presentatie van ‘De stad van Bosch’
- tussen 11.00 en 12.30 uur in samenwerking met het Jheronimus Bosch Art Center workshop 'Middeleeuwse insignes printen met een 3D pen'. Start van de workshop in het Jheronimus Bosch Art Center, vervolgens bezoek Groot Tuighuis, tenslotte in het educatorium van het JBAC maken met een 3D pen van een middeleeuws insigne naar keuze. Kosten workshop: € 2,50. Leeftijd vanaf 8 jaar.

Op zondag 14 oktober is er natuurlijk de tentoonstelling van religieuze en profane insignes, maar vooral zijn er tussen 14.00 en 16.00 uur lezingen van Prof. dr. Jos Koldeweij (Radboud Universiteit) en Lianne van Beek MA (Erfgoed ’s-Hertogenbosch) over insignes en pelgrimage in en uit ’s-Hertogenbosch. Daarnaast zijn die dag (op de uren dat er geen lezingen zijn) ook de fotoshoot en het laboratorium open.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Middeleeuwen
Organisator Logo Groot Tuighuis – Afd Erfgoed ‘s-Hertogenbosch
Telefoon: 073- 615 5462
Website

Locatie
Bethaniestraat 4
5211LJ 's-Hertogenbosch

Wanneer?

11.00-17.00 uur

Prijs: Toegang gratis, behalve de workshop

Provincie