Bezoek het Graafs Museum!

  • Tentoonstelling

Tromgeroffel en trompetgeschal. De heraut schraapt zijn keel, haalt diep adem en roept met luide stem: “Welkom in Grave! Welkom in de Hampoort. We ontvangen u met wijd gespreide armen. Kom binnen, bezoeker – jong en oud, bekend en onbekend. Beleef de Graafse geschiedenis, leer hoe Grave werd gesticht als vestingstad en aanschouw hoe zij zich moedig staande hield als veelbelegerde stad. Maak kennis met Grave en haar inwoners. Welkom in de Hampoort, welkom in het Graafs Museum! Welkom in Grave!’

Het Graafs Museum zit in de ruim 300 jaar oude Hampoort. Een uniek Unesco monument. Waar vroeger soldaten buitenstaanders tegenhielden, vind u nu een warm welkom! Tijdens de Nationale Archelogiedagen kom je in het Graafs Museum alles te weten over Grave, van de prehistorie tot het heden.

Daarnaast is er in de maand oktober een bijzondere tentoonstelling! De vrijwilligers van de AWN, afd. 16 (regio Nijmegen) vieren namelijk hun 50-jarig bestaan. Deze afdeling viert het 50-jarig bestaan met een tentoonstelling over haar vondsten en het “reilen en zeilen” van de afgelopen 50 jaar.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Graafs Museum
Telefoon: 0486-475948 of 0486-474455

Locatie
St. Elisabethstraat 10a
5361 HK Grave

Wanneer?

van 10.00 tot 17.00

Prijs: €3,- Volwassenen / jongeren tot 18 jaar gratis

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie