Bodemvondstenspreekuur Orderbos – Wolven en slakken op de Veluwe

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Buiten
  • Archeologiefestival
  • Spreekuur

Wolven en slakken op de Veluwe
Door nieuwe ontwikkelingen en experimenten met pas gevonden klapperstenen organiseren diverse organisaties uit de gemeenten Apeldoorn en Epe deze Nationale Archeologiedagen samen een programma over de vroegmiddeleeuwse ijzerwinning op de Veluwe. In deze periode werd er op zeer grote schaal – het meeste van heel Noordwest Europa – ijzer gemaakt uit klapperstenen. De ijzerkuilen en ijzerslakkenhopen zijn daar nu nog zichtbare getuigen van. De laatste jaren zijn door nieuwe opgravingen en nieuwe technieken veel nieuwe gegevens ontdekt. In vele activiteiten wordt er aandacht besteed aan dit onderwerp, zoals:

Zelf wat gevonden in de bodem?
Neem het mee naar het bodemvondstenspreekuur op zondag 14 oktober bij de grote ijzerslakkenhoop in sportpark Orderbos. Laat deskundigen opzoeken wat jouw bodemvondst is en hoe oud het is.

Een dagje eerder op zaterdag 13 oktober vindt er ook een bodemvondstenspreekuur plaats. Ditmaal bij Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe, zie Bodemvondstenspreekuur Epe

Er is deze dagen nog veel meer te doen. Klik hier voor het hele programma over de vroegmiddeleeuwse ijzerwinning op de Veluwe.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo gemeente Apeldoorn
Telefoon: 0627189071

Locatie
Sportpark Orderbos 19
7313 HN Apeldoorn

Wanneer?

13-17 uur

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)