Cursus EHBO: Eerste Hulp Bij Opgravingen

  • Binnen
  • Spreekuur
  • Workshop

Scherven, spelden, munten: als amateurarcheoloog kom je als je geluk hebt af en toe iets bijzonders tegen. Sommige Nederlanders houden zich bezig met archeologie met een metaaldetector, anderen komen toevallig voorwerpen tegen bij het omploegen van een tuin.

Maar wat moet je daarna doen, of vooral niet doen, met de vondst?

In het restauratieatelier van het Allard Pierson Museum komt materiaal binnen uit allerlei verschillende streken. Restaurator Ron Leenheer, gespecialiseerd in metaalbewerking, bekijkt en behandelt dit materiaal al ruim 27 jaar. Ron weet dan ook precies wat je als amateurarcheoloog het beste kan doen, of vooral niet doen, met je vondst. In een uurtje praat hij je bij over de do’s en don’ts voor amateurarcheologen. Hij hoort ook graag verhalen van anderen: je kunt deze middag jouw ervaringen op het gebied van restauratie en conservering delen. Daarnaast geeft Ron praktische tips over het vaststellen van de staat waarin een object verkeert, het schoonmaken van materialen (waarbij de nadruk ligt op metaal) en het bewaren van gevonden objecten. Wist je bijvoorbeeld dat er in het restauratieatelier van het Allard Pierson Museum altijd een fles babyshampoo staat?

Overige informatie

Het is noodzakelijk je aan te melden voor deze cursus. Dat kan via http://www.allardpiersonmuseum.nl/gedeelde-content/evenementen/cursussen/2018/10/ehbo-eerste-hulp-bij-opgravingen.html

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Allard Pierson Museum
Telefoon: 020-5252436

Locatie
Oude Turfmarkt 129
1012GC Amsterdam

Wanneer?

Zondag 14 oktober van 15.00-16.00 uur

- Toegang gratis

Provincie