De archeologie van het badhuis

  • Binnen
  • Rondleiding
  • Tentoonstelling

In het Thermenmuseum in Heerlen vindt u de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de thermen. Het is het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland. Het museum heeft daarnaast een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, afkomstig uit Coriovallum - de Romeinse stad die onder Heerlen ligt.

Beleef mee hoe het Romeinse badhuis van Heerlen werd gebouwd en gebruikt tijdens deze rondleidingen. Onderdeel van de rondleiding is de nieuwe 3D Lichtvoorstelling. In deze voorstelling word je meegenomen door de tijd!

Stel je voor dat we terug in de wereld van het badhuis van 2000 jaar geleden zouden kunnen duiken. Hoe is het badhuis gebouwd en door wie? Wie heeft gebruikt gemaakt van het badhuis? Door middel van de nieuwste technieken wordt het verhaal van het badhuis verteld. Met geluid, projecties en verlichting ontvouwt zich een 3D badhuis voor je ogen.

Overige informatie

Duur voorstelling: circa 15 minuten. Reserveren is niet nodig. Entree inbegrepen in reguliere entreeprijs. Doorlopend mogelijk gedurende openingstijden museum.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Thermenmuseum
Telefoon: +31 (0) 45 560 51 00
Website

Locatie
Coriovallumstraat 9
6411 CA Heerlen

Wanneer?

13:00 tot 14:00 uur en 15:00 tot 16:00 uur

- Toegang gratis

Provincie