De Vondst: centrum voor archeologie in Limburg

  • Voor kinderen
  • Open dag
  • Rondleiding

Op 10 oktober opent de Vondst, centrum voor archeologie in Limburg, haar deuren. Hierna zal het tijdens de Archeologiedagen op vrijdag, zaterdag én zondag toegankelijk zijn voor publiek!

De Vondst zet archeologie letterlijk en figuurlijk in de etalage. Een unieke samenwerking tussen de gemeente Heerlen, Restauratieatelier Restaura en de Provincie Limburg op een bijzondere locatie in het Romeins kwartier te Heerlen. Er is een speciaal publieksgedeelte ingericht waar je alles kunt horen, zien en beleven op het gebied van de Limburgse archeologie. Tevens zichtbaar voor het publiek is Restaura, het restauratie-atelier van het depot. Hier kun je restauratoren aan het werk zien met eeuwenoude vondsten.

Tijdens de Archeologiedagen kun je deelnemen aan gratis publieksrondleidingen door het depot. Deze zijn op vrijdag, zaterdag 13 en zondag 14 oktober om 13.00 en 15.00 uur en duren gemiddeld 45 min. Je kunt je van tevoren inschrijven bij de balie van De Vondst op de begane grond.

Kom naar De Vondst en zie wat er voor nodig is om een vondst op te graven, te restaureren en uiteindelijk als bezienswaardigheden in het museum te belanden. Je bent van harte welkom om deze nieuwe archeologische schatkamer te bezoeken!

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo De Vondst, centrum voor archeologie in Limburg
Telefoon: 0625779497
Website

Locatie
Raadhuisplein 20
6411 HK Heerlen

Wanneer?

vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00, zondag van 12.00 tot 17.00

- Toegang gratis

Provincie