Ervaar het prehistorische leven bij VINDplaats Zenit

  • Voor kinderen
  • Buiten
  • Archeologiefestival
  • Workshop

Almere is ouder dan je denkt! Op een aantal plekken zijn bijzondere archeologische vondsten gedaan. VINDplaats Zenit is een van die archeologische vindplaatsen. In de bodem vonden archeologen sporen van prehistorische bewoning, zoals vuurstenen, resten van notendoppen en pijlpunten. Bijna 10.000 jaar geleden woonden hier al mensen!

Op VINDplaats Zenit kun je ervaren hoe het was om in de prehistorie te leven. Boven het kampvuur maken we samen OERsoep en mag je een broodje bakken en de op Zenit geoogste maïs en aardappels poffen. Je kunt helpen in het Archeologisch Dorp bij het vlechten met wilgentenen (hutten en ingangen).

Dit jaar zullen stadsarcheologen aanwezig zijn om een boring te doen! Zij vertellen alle wetenswaardigheden op basis van de boring en kunnen prachtig vertellen over Zenit ten tijde van de Midden Steentijd.

Overige informatie

Het gebied bevindt zich achter de nieuwbouw van Woon-/zorgcentrum Philadelphia en naast restaurant Tang Dynastie. Parkeren kan op het braakliggend terrein wat bereikbaar is via de weg langs het spoor.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Steentijd
Organisator Logo VINDplaats Zenit
Telefoon: 06-45854422
Website

Locatie
Achter Borneostraat 2-8 (naast restaurant Tang Dynastie, achter nieuwbouw Philadelphia Zorg)
1335 JM Almere

Wanneer?

12.00 tot 16.00u

- Toegang gratis

Provincie