Foto’s van de Atlantikwall

  • Binnen
  • Tentoonstelling

Even buiten Groede werd in de jaren 1942-1944 als onderdeel van Atlantikwall een complex van 12 bunkers gebouwd, Stützpunkt Groede genaamd. Na de oorlog werden de bunkers bedekt met grond en vestigde de voormalige gemeente Groede op de locatie een hertenkamp. Enige jaren geleden werden de bunkers uitgegraven en geïntegreerd in Groede Podium, een toeristisch en educatief belevingspark. Groede Podium is onderwerp van een nieuw type archeologie; conflictarcheologie, dat archeologisch, historisch en bouwhistorisch onderzoek doet naar resten van krijgshandelingen.

Bekijk deze bunkers in hun internationale context in de foto's van Nadine Vlaminck. Zij fotografeerde de bunkers aan de Nederlandse, Belgische en Franse kust, en legde deze unieke bouwwerken vast voor de toekomst. De keuze voor zwart-wit, het onderwerp bunkers, kale bomen, de vaak dreigende luchten of paalhoofden aan zee, geven haar grote beelden een heel eigen
uitstraling. De fotografe woont in Oostende en groeide op in Bredene, met een bunker op de hoek van de straat. Zo is haar interesse in deze bouwwerken begonnen. Inmiddels is die interesse uitgegroeid tot een project van formaat, gesteund door de Vlaamse organisatie Kusterfgoed.


Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Moderne Tijd
  • WO II
Organisator Logo Gemeente Sluis
Telefoon: 0117-457134/06-52571938
Website

Locatie
Gerard de Moorsweg 4
4505 PD Groede

Wanneer?

10.00-18.00 uur

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)