Grafheuvelfestijn: kijk, doe en ervaar de grafheuvels van Toterfout

  • Voor kinderen
  • Buiten
  • Spel
  • Wandeling

In de bossen van Toterfout liggen grafheuvels die 3500 jaar geleden zijn opgericht. Archeologen hebben deze heuvels onderzocht waardoor we veel weten over het grafritueel van toen. Welke personen zijn daar begraven? Hoe zijn paalkransen opgericht? Waar woonden de boerengemeenschappen in de bronstijd eigenlijk?

Wil je op een actieve manier grafheuvels en de bronstijd ervaren? Kom dan naar het grafheuvelfestijn tijdens de Nationale Archeologiedagen! Door te wandelen langs een uitgezette route stap je als ware het verleden in. Bij de start en op twee andere plekken kom je vertellers tegen die laten zien hoe het toen was. Ook kan je dingen doen, zoals een eigen paalkrans bouwen.

Speciaal voor kinderen is er een prijsvraag. Door het invullen van een vragenlijst of het kleuren van een grafheuvelplaat kun je kans maken op een leuke prijs: een echte archeoloog in de klas!

Iedereen is van harte welkom om op eigen tempo het parcours af te lopen en de grafheuvels met nieuwe ogen te bewonderen. Naar schatting duurt de rondwandeling ca. 60-90 minuten. Vooraf aanmelden is niet nodig. Start bij Gasterij het Dorpsgenot (het Geitenboerke).

Overige informatie

Trek wandelschoenen aan en eventueel regenkleding bij slecht weer.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Bronstijd
Organisator Logo Gasterij Het Dorpsgenot (Het Geitenboerke)
Telefoon: 06-12412794
Website

Locatie
Toterfout 13a
5507 RD Veldhoven

Wanneer?

van 13:00 tot 16:00

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)