Help mee met archeologisch onderzoek!

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Workshop

Kom zelf meezoeken met archeologisch onderzoek! Dit gebeurt in of bij de Boerderij Oost-Leeuwenstein van het Museum Hoeksche Waard in Heinenoord.

Vrijwilligers zijn aanwezig om de vondsten te duiden en verdere uitleg te geven. Aanmelden is niet nodig, maar het aantal deelnemers is afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen. Wie het eerst komt…
Mis deze unieke kans niet!

In 2015 werd er in Strijen een nieuwe hemelwaterafvoer aangelegd in de Kerkstraat. Daarvoor werd door SOB research, Instituut voor Archeologisch en Aardkundig Onderzoek, archeologisch onderzoek gedaan. In een afvallaag werd veel 15e eeuws materiaal aangetroffen, maar er was geen tijd om dit ter plekke te onderzoeken. Jeroen Ras, de archeoloog, liet 28 bigbags aanrukken en die werden, per segment, met aarde gevuld. Vanaf dat moment zijn er talloze vrijwilligers bezig geweest om de aarde minutieus uit te pluizen, met verrassende vondsten: een insigne van een bedevaartganger naar Santiago di Compostella, een tinnen lepelsteel, maar ook zakken vol leer en botten van geslachte dieren. Van de 28 zakken zijn er in drie jaar tijd 15 doorzocht…. nog ‘maar’ 13 te gaan!

Nog nooit eerder is er op grote schaal en met enorme volharding zo’n intensief onderzoek gedaan als het ‘bigbag-project’ van SOB-research en Stichting Archeologie Hoeksche Waard (SAH). Tijdens het hemelvaartweekend dit jaar en later tijdens lessen hebben heel wat kinderen (en volwassenen) fanatiek meegezocht. Nu kunt u ook meedoen!

Overige informatie

Meedoen is gratis, maar neem alsjeblieft je Museumkaart mee als je die hebt. Daar steun je het museum mee én je mag dan ook de rest van het museum bezoeken en bekijken.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Middeleeuwen
Organisator Logo Museum Hoeksche Waard
Telefoon: 0186601535

Locatie
Dorpsstraat 13
3274 BB Heinenoord

Wanneer?

Op vrijdag 12 en zondag 14 oktober 13.30 - 17.00 uur. Op zaterdag 13 oktober van 10.30-12.00 en van 13.00-14.30 uur. Bij overweldigende belangstelling is uitloop mogelijk.

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)