Kijkje in het depot van het Nederlands Mijnmuseum

  • Binnen
  • Open dag
  • Tentoonstelling

Vind je het leuk om door boeken te snuffelen, te voelen aan mijnlampen en te kijken naar bijzondere objecten? Breng dan op zondag 14 oktober van 11.00u tot 14.00u een bezoek aan ons depot!

Tijdens de Nationale Archeologiedagen stelt het Nederlands Mijnmuseum het depot open voor potten- en mijnlampenkijkers. Kom op zondag 14 oktober van 11.00u – 14.00u een kijkje nemen achter de schermen van het Mijnmuseum. Zie hoe kunstwerken worden opgeborgen en wat er zoal in het depot te vinden is. Snuffel door boeken, voel aan objecten en breng een registratienummer aan op wandborden. Vrijwilligers zijn in het depot aanwezig om bezoekers wegwijs te maken en vragen te beantwoorden.

Tevens schenkt het Nederlands Mijnmuseum tijdens het open depot speciale aandacht aan het thema ‘Opstand’ in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Een aantal speciale stukken worden tentoongesteld die de verhalen vertellen van opstanden en verzet tijdens en na de periode van de mijnbouw in het zuiden van Nederland.

Een bezoek aan het depot is ook te combineren met een bezoek aan het museum welke op deze dag gewoon geopend is.

Overige informatie

Het adres Mijnmuseumpad 2 staat niet in alle navigatiesystemen. Navigeer voor de parkeerplaats bij het museum naar ‘CBS-weg 2’ in Heerlen. Volg vanaf de autoweg de bruine bordjes met ‘Nederlands Mijnmuseum’. Rijd via de Kloosterweg en ga links bij het stoplicht de CBS-weg in. Na 100 meter rijdt u links de parkeerplaats op van het oude CBS-terrein (Carbon6). De slagboom opent met het tonen van uw bankpas. Bij het Mijnmuseum zijn uitrijkaarten te verkrijgen. Looproute vanaf station: Loop op de loopbrug boven de treinen in de richting van het busstation. Aangekomen op het busstation loopt u richting de telefooncel (een van de laatst werkende openbare telefooncellen van Nederland!). Vervolgens loopt u om het witte gebouw heen naast de telefooncel. U komt vervolgens uit bij de Jumbo. Ga rechts naast de Jumbo onder de grote boog de trappen op. Bovenaan komt u terecht op het Maanplein, dit is het gedeelte van het Maankwartier dat reeds af is. Met de boog in de rug steekt u het Maanplein schuin naar rechts over. Loop rechtdoor en ga op het einde de trappen af. Vanaf hier is het enkel nog rechtdoor, het pad langs het spoor volgen. Na ongeveer 100 meter ziet u aan uw rechterkant het Nederlands Mijnmuseum liggen.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Onderdeel van

Maand van de geschiedenis
Periode(s)
  • Moderne Tijd
Organisator Logo Nederlands Mijnmuseum
Telefoon: 0455713707

Locatie
Mijnmuseumpad 2 (navigeren op CBS-weg 2)
6412 EX Heerlen

Wanneer?

11.00u tot 14.00u

Prijs: Kosten: Het bezoek aan het depot is gratis, het bezoek aan het museum € 4,-, kinderen € 1,-.

Provincie