Leer alles over vuursteen in een Masterclass

  • Binnen
  • Lezing
  • Workshop

Heb je ook wel eens een steen gevonden waarvan je dacht dat het misschien een archeologisch voorwerp was? Leer meer over hoe je een vuurstenen voorwerp herkent en hoe deze gemaakt zijn!

Rondom Leersum zijn meer dan eens stenen pijlpunten, messen en bijlen gevonden. Deze voorwerpen gunnen ons een kijkje in het verleden, maar het herkennen ervan is een kunst op zichzelf. Pieter Dijkstra weet er echter alles van! Voor zijn pensionering werkte hij jarenlang als steentijddeskundige bij het archeologisch bureau BAAC in Den Bosch. In 2011 heeft hij de vuurstenen die gevonden zijn bij de opgraving aan de Prins Mauritslaan in Leersum onderzocht. Nu is hij actief als vrijwilliger bij het Archeologisch Centrum van de gemeente Breda.

Op donderdag 11 oktober tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-UT in Leersum neemt Pieter Dijkstra je graag mee in de wereld van de prehistorische vuursteenbewerking. Hoe werd vuursteen bewerkt? Hoe herken ik een prehistorisch werktuig? Al deze vragen, en meer, wil hij graag voor je beantwoorden!

Overige informatie

Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Steentijd
Organisator Logo gemeente Utrechtse Heuvelrug
Telefoon: 0343565706

Locatie
Hoflaan 31
3956 ED Leersum

Wanneer?

start 10:00 uur, tot 12:00 uur

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)