Lezingenavond in Amersfoort

  • Binnen
  • Lezing

De zaal is vol; reserveren voor deze activiteit is niet meer mogelijk. Er zijn nog wel plekken beschikbaar voor de stadswandelingen op zaterdag 13 oktober

De AWN afdeling 14 (Vallei en Eemland) en het Centrum voor Archeologie van de Gemeente Amersfoort heten iedereen met interesse voor de geschiedenis en archeologie van Amersfoort welkom op vrijdagavond 12 oktober 2018 in het Centrum voor Archeologie, (Westsingel 46, Amersfoort) voor een boeiende lezingenavond.

Er zijn drie lezingen met uiteenlopende onderwerpen:

Prehistorische vondsten uit de Binnenstad
In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen vondsten en bewoningssporen in de binnenstad veel ouder zijn dan de Middeleeuwen. Archeoloog Maarten van Dijk laat zien wat we zoal vinden aan prehistorische vondsten in de stadskern. Hoe passen deze vondsten binnen onze kennis over de prehistorie in de regio?

Observanten, glasblazers en een dokter
Begin dit jaar is het Centrum voor Archeologie verhuisd naar Westsingel 46, onderdeel van het complex van het voormalige Observantenklooster. Eind jaren ’70 heeft de AWN een deel van dit complex archeologisch onderzocht. De opgravingsresultaten geven een goed beeld van de rijke en diverse geschiedenis van deze locatie. AWN-lid Wilma van den Heuvel laat u de resultaten zien. En wat hebben observanten, glasblazers en een dokter met elkaar te maken? Een deel van de vondsten is na afloop van de lezing te bezichtigen.

In Hoogland stond een huis
Afgelopen zomer heeft het Centrum voor Archeologie de resten opgegraven van het 18de eeuwse buitenhuis Kouwenhoven in Hoogland West. Hoewel de uitwerking nog moet plaats vinden zal archeoloog Mattijs Wijker een eerste indruk geven van de ronduit spectaculaire resultaten. Een unieke gelegenheid!

Overige informatie

De zaal is open vanaf 19:30, het programma start om 20:00 en zal omstreeks 22.30 uur zijn afgelopen. Aan deelname van de avond zijn géén kosten verbonden! De zaal is vol. Reserveren is niet meer mogelijk

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Archeologisch Centrum – Gemeente Amersfoort
Telefoon: 033-4637797
Website

Locatie
Westsingel 46
3811 BB Amersfoort

Wanneer?

20:00 uur start lezingen. Zaal open vanaf 19:30 uur.

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)