Lummelen in de Linie

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Rondleiding
  • Tentoonstelling

Het leven als soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog was geen pretje. De forten van de waterlinie waren gemobiliseerd terwijl men wachtte op een vijand... die niet kwam. De verveling bij soldaten sloeg toe, terwijl het leven in het thuisfront gewoon doorliep. Aangezien verlof nauwelijks werd goedgekeurd verwaterde het contact ook met hun familie, geliefden en vrienden. Blijf dan nog maar eens gemotiveerd!

In het oude reduit van Fort bij Vechten is een speciale tentoonstelling opgezet die een kijkje geeft in het leven van soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Je krijgt een kijkje in de slaapzalen, oude gangen en leefruimtes van de soldaten die tijdens de mobilisatie op het fort verbleven, terwijl een gids vertelt over de oorlog en het leven in het fort. Deze spannende ontdekkingstocht zit vol met verassingen, opdrachten en mooie verhalen.

Overige informatie

Lummelen in de Linie is een wisseltentoonstelling in het Waterliniemuseum. De tentoonstelling is alleen op aanvraag te bezoeken, met een gids. Bel of mail het Waterliniemuseum voor een afspraak via 030-65 65 285/ info@waterliniemuseum.nl

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Onderdeel van

Maand van de geschiedenis
Periode(s)
  • WO I
Organisator Logo Waterliniemuseum Fort bij Vechten
Telefoon: 0306565285

Locatie
Achterdijk 12
3981 HB Bunnik

Wanneer?

Elke dag van 10.00 tot 17.00 uur, rondleiding op aanvraag te boeken

Prijs: Volwassenen: €4,50 rondleiding. Kinderen (5 t/m 12 jaar): €3,- rondleiding

Provincie