Meerssen in de Middeleeuwen

  • Binnen
  • Open dag
  • Lezing

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kun je in Het Erfgoedhuis Meerssen komen luisteren naar tweede bijzondere lezingen over de Middeleeuwse geschiedenis van Meerssen.

Op vrijdag 12 oktober geeft Frank Hovens om 19.30 een lezing over middeleeuws Meerssen: 'Meerssen in de Middeleeuwen, Hoogtij van Palts en Proosdij'.

Frank Hovens is historicus en schrijver/publicist. Werkzaam bij het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg SHCL. Hij schreef over tal van ( historische ) onderwerpen en publiceerde in 2017 een boek over de gemeente Meerssen met de titel “In de armen van Maas, Geul en Watervalderbeek”.

Daarnaast is het Erfgoedhuis vrij te bezoeken tussen 9.00 tot 17.00 uur. Loop gewoon eens bij ons binnen!

Op zaterdag 13 oktober is Erfgoedhuis Meerssen geopend vanaf 13.00 uur. Om 15.00 geeft archeoloog Wim Dijkman de lezing “Wat Limburgse Merovingische Begravingen Ons Vertellen Over De Franken”.
Wim Dijkman is momenteel senior conservator archeologie en erfgoed bij Centre Céramique in Maastricht. Hij heeft archeologie in Leuven (B.) gestudeerd met als specialisatie prehistorie. Na een aanstelling als wetenschappelijk medewerker bij het Deutsches Bergbau Museum in Bochum (D.) werkte hij vanaf 1982 tot 2005 als archeoloog /conservator bij de gemeente Maastricht. Daarnaast was hij jarenlang hoofdredacteur van het tijdschrift “Archeologie in Limburg”. Zijn bijzondere interesse gaat momenteel uit naar de laat-Romeinse en Merovingische tijd.


Ook op zondag kunt u vrijblijvend het Erfgoedhuis binnen lopen tussen 13.00 en 16.00u. Wees welkom!

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Organisator Logo Erfgoedhuis Meerssen
Telefoon: 043-3650091

Locatie
Markt 50
6231 LS Meerssen

Wanneer?

Vrijdaglezing: 19:30, Zaterdaglezing: 15:00. Vrije entree.

- Toegang gratis

Provincie