Ontdek de geheimen van de Kaapse Bossen

  • Buiten
  • Lezing
  • Wandeling

Iedereen kent de Utrechtse Heuvelrug als een uitgestrekt bosgebied waar je fijn kunt wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden, maar wist je dat er in de bossen ook veel archeologische en historische overblijfselen te zien zijn?

Een archeoloog en twee gespecialiseerde gidsen nemen je mee langs de historische geheimen van de Heuvelrug. Dat je hier grafheuvels kan zien wist je misschien al, maar er valt nog veel meer te ontdekken! Ijssmeltwaterdalen, oude wegen en kerkepaden, karresporen, grens- en perceel afscheidingen, bos- en akkerwallen, gronden van raatakkers (zgn. celtic fields), eikenhakhoutpercelen en ga zo maar door: iedere periode en gebruik van dit gebied heeft hier in de afgelopen eeuwen z’n sporen achter gelaten!

Zaterdag 13 oktober om 13.30 ben je welkom voor een kop koffie of thee in de orangerie van het Landgoed de Ruitenberg. Hier krijg je eerst een een inleiding en een korte vragenronde (30 min) om vervolgens het bos in te gaan voor een rondwandeling (2 uur) langs de verschillende archeologische- en historische sporen die er te zien zijn.

Deze unieke excursie is een gezamenlijk initiatief van de Team Erfgoed van de Gemeente Heuvelrug, de Vereniging Natuurmonumenten locatie Kaapse Bossen en de Historische Kring tussen Rijn en Lek.

Overige informatie

Voor deze activiteit is aanmelding verplicht. Om je aan te melden, of als je vragen hebt, kan je mailen naar Frits van der Leije, fvanderleije@gmail.com. Na inschrijving krijg je een routebeschrijving. De groepsgrootte voor de rondleiding is maximaal 30 personen. Als er meer aanmeldingen zijn geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Meld je dus zo snel mogelijk aan! Voor de mensen die niet meer binnen de eerste groep passen wordt een nieuwe groep geformeerd en een nieuwe datum geprikt. Goede wandelschoenen zijn nodig. De kosten van 2€ per persoon voor de wandeling zijn ter plekke te voldoen. Vanwege de duurzaamheid zou het fijn zijn als je via carpoolen of op de fiets naar de orangerie kwam.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo gemeente Utrechtse Heuvelrug
Telefoon: 0343565706

Locatie
Maarsbergseweg 6
3941 MJ Doorn

Wanneer?

start 13:30 tot circa 16:00 uur

Prijs: €2,00

Provincie

Mede-organisator(en)