Ontdek de historie van het Genneperhuys

  • Buiten
  • Wandeling

Boswachter Andy Liebrand heeft onlangs een aantal nieuwe natuurgebieden onder zijn hoede gekregen, waaronder het Genneperhuys. Tijdens zijn eerste verkenningstocht in het Genneperhuys ontdekte hij een enorme bult, bestaande uit stenen en begroeid met struiken. Al snel komt hij er achter dat deze bult een ontzettend rijke historie kent, namelijk die van de vesting ‘t Genneperhuys.

Op zaterdag 13 oktober aanstaande gaat boswachter Andy, samen met een aantal (lokale) deskundigen op het gebied van de Gennepse archeologie, op zoek naar het verhaal achter de bult van ’t Genneperhuis en de daarbij horende natuur en geschiedenis. De ontdekkingstocht begint om 13.00 uur in de raadzaal van het stadhuis op de Markt in Gennep. Na een korte introductie gaat de wandeltocht via museum het Peterhuis door de Nieuwpoort naar het Genneperhuys, waar de boswachter de kans krijgt om deskundigen het hemd van het lijf te vragen.

Graag nodigen het Platform cultuurhistorie Maas en Niers, Museum Het Petershuis, IVN, stadsgidsen Stichting Monarch, gemeente Gennep en Staatsbosbeheer u uit om mee op ontdekkingstocht te gaan (er is plek voor max. 50 personen!). Dus bent u ook nieuwsgierig naar de rijke historie van ’t Genneperhuys? Meld u dan gratis aan via de site van Staatsbosbeheer, klik hier.

Overige informatie

Het is een wandeltocht van 4 tot 5 km. Het is aanbevolen om kleding en schoeisel aan te doen aangepast aan weer en loopafstand.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Onderdeel van

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed
Periode(s)
  • Romeinse Tijd
  • Middeleeuwen
  • Moderne Tijd
Organisator Logo Staatsbosbeheer
Telefoon: 077-4641907

Locatie
Startlocatie: Markt 1
6591 BZ Gennep

Wanneer?

13.00 – 17.00 uur

- Toegang gratis

Provincie