Ontdek de Pampus’ Oud Roest Collectie (en doe de kidsquiz!)

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Speurtocht
  • Tentoonstelling

Op Pampus komt het verleden tot leven. Het fort kraakt, bromt en knalt in de Pampus Xperience, gidsen vertellen er vol kleur en geur over vroegere tijden en in de donkere gangen schijnt het soms te spoken. Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober doet Pampus hier een schepje bovenop.

In de Barbara-kamer (ruimte 69 – de vroegere opslagplaats van de lege projectielen waarover de Heilige Barbara* nog steeds waakt) toont Pampus enkele ‘topstukken’ uit de Oud Roest Collectie, zoals de Loopkat en de Manometer. Aan deze vrij nieuwe collectie van ‘archeologische vondsten’ hangen grotendeels nog onbekende verhalen. Vrijwilligers met passie en doorzettingsvermogen brengen sinds begin dit jaar alles in kaart en onderzoeken de mogelijke herkomst van alle stukken.

Speciaal voor de jonge Archeologiedagen-bezoekers is er een kleine quiz in elkaar gezet. Kinderen die alle antwoorden van de Loopkat Quiz goed hebben, krijgen in de museumshop een archeologisch presentje cadeau!

* Barbara is de beschermheilige van o.a. mijnwerkers, tunnelbouwers (tijdens de aanleg van de Noord/Zuidlijn heeft in een nis een beeldje van Sint Barbara gestaan), artilleristen, brandweerlieden en doodgravers. Zij wordt aangeroepen bij een plotselinge dood, brand, de pest, koorts, storm en onweer. In de kunst wordt Sint Barbara afgebeeld als martelares met palmtak en zwaard, een toren met drie vensters en soms een kanon.

Overige informatie

Naast deze activiteit is het tevens Maand van de Geschiedenis op Pampus. Ontvang bij aankomst de speciale 'eyeopeners' hand-out. Zoek hiermee naar de ‘opstandige eyeopeners‘ en blik terug naar wat ooit geweest is.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Onderdeel van

Maand van de geschiedenis
Periode(s)
  • Moderne Tijd
Organisator Logo Forteiland Pampus
Telefoon: 0294262326

Locatie
Forteiland Pampus / opstapplaats veerboot Herengracht t/o nr. 33 te Muiden
1398 AB Muiden

Wanneer?

10:30 - 17:00 uur

Prijs: Zie website voor alle prijsmogelijkheden. Museumkaarthouders betalen alleen voor de veerdienst!

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie