Ontdek de wereld van Forum Hadriani

  • Binnen
  • Speurtocht
  • Tentoonstelling

Ontdek de wereld van de Romeinen in de Romeinenkamer van Museum Swaensteyn!

Tweeduizend jaar geleden, in de Romeinse tijd, bevond zich op het huidige gebied van Voorburg de plaats Forum Hadriani. Deze plaats werd bewoond tussen het einde van de eerste eeuw en het einde van de derde eeuw. Forum Hadriani was een bloeiend bestuurs- en handelscentrum, dat zo zijn sporen heeft achter gelaten: nog altijd worden er vondsten gedaan uit deze periode.

In de Romeinenkamer kan je ontdekken hoe het leven in Forum Hadriani eruit gezien heeft, aan de hand van enkele van deze vondsten. Potten, scherven, sieraden en de kadepalen uit de haven vertellen het verhaal van de Romeinse stad Forum Hadriani en zijn inwoners. Ook is er een Romeins wagenwiel te zien; een hele bijzondere vondst. In de hele wereld zijn er maar 3 wielen gevonden die nog zo intact zijn!

Tijdens de Archeologiedagen worden de plannen voor de vernieuwde Romeinenzaal naar buitengebracht en kunt u tijdens de lezing op 13 oktober alles horen over de "Romeinen aan de Vliet".

Kinderen kunnen een gratis speurtocht aan de kassa van het museum meekrijgen en zelf op ontdekkingstocht gaan.

Op zaterdag 13 oktober wordt in het Huygenskwartier Voorburg het Corbulofestival georganiseerd. Op deze dag is het museum geopend van 11.00-17.00 uur, is er 50% korting op de entree én zijn de kinderen gratis!

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Onderdeel van

Maand van de geschiedenis
Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Museum Swaensteyn
Telefoon: 070 387 2311
Website

Locatie
Herenstraat 101
2271 CC Voorburg

Wanneer?

13.00-17.00 uur

Prijs: Volwassenen: €6,- Kinderen 6 t/m 18: €3,- Kinderen onder de 6 mogen gratis naar binnen

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie