Ontdek het leven van de eerste boeren rond Leersum

  • Binnen
  • Rondleiding
  • Spreekuur
  • Tentoonstelling
  • Wandeling

Ontdek het leven van de eerste boeren rondom Leersum!

De Tijdlijn van Leersum is een nieuw museumconcept met wisselende tentoonstellingen over de geschiedenis van het dorp. Op dit moment is de interessante tentoonstelling over ‘De eerste boeren van Leersum’ te zien. Er zijn verschillende stenen bijlen te bewonderen die door Leersummers in de bossen rondom het dorp zijn gevonden. Aan de hand van deze en andere vondsten en een tweetal prachtige maquettes wordt het leven op de Heuvelrug in die tijd verteld.

Speciaal voor de Archeologiedagen zullen vrijwilligers aanwezig zijn om nog meer te vertellen over het leven op de Heuvelrug in de Steentijd. Ook heeft de wandelwebsite www.mooisteroutes.nl een wandelroute langs de grafheuvels van deze eerste boeren rond Leersum beschikbaar gesteld. Op zaterdag 13 oktober is deze wandelroute gratis te verkrijgen bij de vrijwilligers van De Tijdlijn van Leersum. Iedereen is van harte welkom!

Overige informatie

De Tijdlijn van Leersum is te bezoeken in bibliotheek Z-O-UT in de Binder in Leersum. Vraag de aanwezige vrijwilligers om de wandelroute Meer informatie: tijdlijn.leersum@gmail.com archeologie@heuvelrug.nl

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo gemeente Utrechtse Heuvelrug
Telefoon: 0343565706

Locatie
Hoflaan 31
3956 ED Leersum

Wanneer?

13:00-15:00 uur

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)