Onthulling archeologische vindplaats ‘Archeoroute Limburg’ in Weert

  • Buiten
  • Digitale archeologie

De archeologische vindplaats "Van Hornedynastie", onderdeel van de Archeoroute Limburg, wordt onthuld door gedeputeerde Hans Teunissen en wethouder Geert Gabriëls.

Tijdens het weekend van de Nationale Archeologiedagen opent gedeputeerde Hans Teunissen de eerste locaties van de nieuwe Limburgse ArcheoRoute. Archeologische vindplaatsen en verhalen liggen veelal verborgen en opgesloten in de aarde onder onze voeten. De ArcheoRoute gaat de tot nu toe gesloten vindplaatsen ‘openen’. Met moderne technieken wordt het archeologisch verhaal verteld. De vindplaats wordt gemarkeerd met een archeologische landmark. Door deze combinatie wordt archeologie meer zichtbaar en beleefbaar voor iedereen.

Parelketting
In de gemeenten Beesel, Weert en Venray worden de eerste locaties geopend en verhalen bekend. Daarna volgen nog dit jaar Nederweert, Roerdalen en Roermond. Vanaf 2019 wordt het project in de rest van de provincie uitgerold. Het uiteindelijke resultaat is een parelketting van beleefbare archeologische vindplaatsen door heel Limburg.
Hans Teunissen, gedeputeerde Archeologie: “Limburg is de rijkste archeologische provincie van Nederland. Om archeologie voor de inwoners en bezoekers van onze provincie meer zichtbaar en beleefbaar te maken, hebben we het initiatief genomen voor de ArcheoRoute. We willen dat archeologie onderdeel wordt van ons eigen verhaal en onze eigen omgeving. ”

Digitale technieken
De ArcheoRoute zorgt ervoor dat de bijzondere archeologische verhalen met de nieuwste digitale technieken zichtbaar worden gemaakt. De boodschap bij de vindplaatsen is: ‘Hier op deze plek heeft zich een bijzonder verhaal afgespeeld. Ga mee de geschiedenis in en ontdek de link met het heden!’. Bezoekers herkennen archeologische vindplaatsen aan een landmark.

Overige informatie

In het stadspark naast Kasteel de Nijenborgh, Biest 1

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Onderdeel van

Maand van de geschiedenis
Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed
Organisator Logo Gemeente Weert
Telefoon: 0495 575467
Website

Locatie
Biest 1
6001 AN Weert

Wanneer?

15.00 uur

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)