Ontmoet Cees de Steentijdman

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Buiten
  • Tentoonstelling
  • Workshop

Vlakbij de Museumboerderij, aan de Mienakker, is in 1990 een heel goed bewaard gebleven skelet gevonden dat 4500 jaar oud bleek te zijn. Hij kreeg de naam Cees, zijn resten en de omgeving daarvan vormden een echte schatkist aan informatie over de Nieuwe Steentijd. Wil jij een mens uit de prehistorie ontmoeten en zien hoe men in die tijd leefde? Kom dan naar Museumboerderij West-Frisia.
In het museum zijn unieke Steentijdvondsten, duizenden jaren oud! Er is te zien welk gereedschap de stam gebruikte waartoe Cees behoorde, om in leven te blijven. Dat het leven niet gemakkelijk was is zelf te ervaren!

Op zondagmiddag kunnen bezoekers (groot en klein), onder leiding van amateurarcheoloog Harrie van de Meij, zelf aan de slag met gereedschap uit de tijd van Cees. Er worden o.a. pijlen gemaakt, er wordt met spintollen garen gesponnen en het malen van graan op een maalsteen kan worden geprobeerd. Als er dan meel is, is vuur noodzakelijk. Ook daar hadden de oertijdbewoners iets op gevonden. Met een pyriet knol zijn vuurvonken te maken. Spannend om dat allemaal zelf te komen proberen in de Museumboerderij!

Overige informatie

Uiteraard wordt er een gratis drankje of koffie geschonken voor de liefhebber.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Steentijd
Organisator Logo Museumboerderij West-Frisia
Telefoon: 0641764009

Locatie
Koningspade 31
1718 MP Hoogwoud

Wanneer?

13.00 -16.30

Prijs: 3,50

Provincie