Op naar de Galgenberg!

  • Buiten
  • Wandeling

"Als er één dorp in de Brabantse Kempen ligt waar het vroeger gruwelijk gehekst en gespookt heeft, dan is dat zeker wel Bergeijk. Daar ligt ergens aan de rand van het Hongerdel, niet ver van hoeve 'De Paal', een grafheuvel in de bossen. Dat is de Galgenberg, zeggen de mensen. Ze vertellen erbij dat er in de middeleeuwen een galg op stond, waaraan boeven en moordenaars werden opge­han­gen. Maar ze weten niet dat er meer dan drieduizend jaar gele­den mensen in begraven zijn, in de bronstijd. De geleerden, die de grafheuvel hebben opgegraven, noemen hem een palenkrans­graf­heu­vel."

Wil je meer weten over de Galgenberg? Wandel dan tijdens de Archeologiedagen (op zaterdag of zondag) mee naar het archeologisch rijksmonument de palenkransgrafheuvel ook wel de Galgenberg genoemd in de volksmond. Ervaren gidsen Johan Biemans (conservator Eicha Museum) en Jesper de Raad (archeoloog) kunnen je hier alles over vertellen. De wandeling duurt ongeveer 45 tot 60 minuten en start vanaf het Eicha Museum.

Tip: De archeologische vondsten die daar zijn gevonden zijn tentoongesteld in het Eicha Museum. Zeker een bezoekje waard!

Overige informatie

Trek wandelschoenen aan en eventueel regenkleding bij slecht weer.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Bronstijd
Organisator Logo Eicha Museum
Telefoon: 0497550155

Locatie
Domineestraat 8a
5571EJ Bergeijk

Wanneer?

Beide dagen start de wandeling tussen 14:00/14:30

- Toegang gratis

Provincie