Open Dag Steentijdopgraving het Klooster

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Buiten
  • Open dag
  • Rondleiding
  • Open opgraving

Bezoek de Steentijdopgraving op bedrijvenpark het Klooster! Maak kennis met het verhaal van de Steentijdmensen die hier meer dan 6000 jaar geleden rondliepen, met de archeologen die naar hun resten speuren, en met het reilen en zeilen van een opgraving.

Twee jaar geleden werd op het Klooster een nederzetting van de Swifterbantcultuur opgegraven, waarbij ruim 136.000 vondsten het daglicht zagen, en de 'oudste' baby van Nederland werd gevonden in de armen van een jonge vrouw. Nu wordt op een steenworp afstand van deze vindplaats opnieuw gegraven naar resten uit de Steentijd, en worden dagelijks nieuwe vondsten gedaan.

Tijdens de Open Dag geven archeologen tijdens rondleidingen tekst en uitleg bij de opgraving.
In de keet is een kleine tentoonstelling te bezichtigen met de resultaten en vondsten van het eerdere en huidige onderzoek. Hier kun je ook het verschil voelen tussen de verschillende sedimenten die de vindplaats duizenden jaren hebben afgedekt. Kinderen kunnen onder andere zelf naar vondsten speuren door grond uit de opgraving te zeven in de zeefstraat.

Overige informatie

Het terrein is erg drassig, en hierdoor niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Trek bij voorkeur laarzen aan, en neem een regenpak mee als je wil zeven, want je wordt nat. Er is een toilet aanwezig, geen catering. Parkeren kan beperkt langs de openbare weg direct voorafgaand aan het opgravingsterrein (noordelijk deel Waterliniedok). Er is ook een beperkte parkeergelegenheid, net voorbij de opgraving, op het terrein van aannemersbedrijf van Wijk (Vuilcop 3 Nieuwegein).

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Steentijd
Organisator Logo Gemeente Nieuwegein
Telefoon: 0650005496

Locatie
Kruising Waterliniedok en Vuilcop
3439 LS Nieuwegein

Wanneer?

10.00-15.00

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)