Opening ArcheoRoute Limburg in Reuver

  • Buiten
  • Digitale archeologie

Nieuwe Limburgse ArcheoRoute vertelt bijzondere verhalen rondom archeologische vondsten.

Gedeputeerde Hans Teunissen opent de eerste locatie in Reuver.
Tijdens het weekend van de Nationale Archeologiedagen opent gedeputeerde Hans Teunissen de eerste locaties van de nieuwe Limburgse ArcheoRoute. Archeologische vindplaatsen en verhalen liggen veelal verborgen en opgesloten in de aarde onder onze voeten. De ArcheoRoute gaat de tot nu toe gesloten vindplaatsen ‘openen’. Met moderne technieken wordt het archeologisch verhaal verteld. De vindplaats wordt gemarkeerd met een archeologische landmark. Door deze combinatie wordt archeologie meer zichtbaar en beleefbaar voor iedereen.

Parelketting
In de gemeenten Beesel, Weert en Venray worden de eerste locaties geopend en verhalen bekend. Daarna volgen nog dit jaar Nederweert, Roerdalen en Roermond. Vanaf 2019 wordt het project in de rest van de provincie uitgerold. Het uiteindelijke resultaat is een parelketting van beleefbare archeologische vindplaatsen door heel Limburg.
Hans Teunissen, gedeputeerde Archeologie: “Limburg is de rijkste archeologische provincie van Nederland. Om archeologie voor de inwoners en bezoekers van onze provincie meer zichtbaar en beleefbaar te maken, hebben we het initiatief genomen voor de ArcheoRoute. We willen dat archeologie onderdeel wordt van ons eigen verhaal en onze eigen omgeving. ”

Digitale technieken
De ArcheoRoute zorgt ervoor dat de bijzondere archeologische verhalen met de nieuwste digitale technieken zichtbaar worden gemaakt. De boodschap bij de vindplaatsen is: ‘Hier op deze plek heeft zich een bijzonder verhaal afgespeeld. Ga mee de geschiedenis in en ontdek de link met het heden!’. Bezoekers herkennen archeologische vindplaatsen aan een landmark.

Startschot
Op 13 oktober opent Hans Teunissen de eerste archeologische vindplaatsen. Om 12.45 uur wordt in Reuver het eerste verhaal achter de archeologische vondsten bij locatie Oppe Brik onthuld. Belangstellenden zijn van harte welkom om als eerste het verhaal van Oppe Brik te beleven.

Overige informatie

Locatie Oppe Brik, achter de voormalige fabriek, die nu tot school wordt omgebouwd.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Oppe Brik
Telefoon: 0475-386303

Locatie
Keulseweg 36
5953 HL Reuver

Wanneer?

12.45 uur

- Toegang gratis

Provincie