Boekpresentatie: ‘Vijftig jaar Heemkundevereniging Roerstreek’

  • Binnen
  • Tentoonstelling

Heem betekent erf of huis en haard. Het is dus de kennis van het eigen heem of de regio. Voor de Heemkundevereniging Roerstreek behelst dat kennis over de dorpen van de Roerstreek: Herkenbosch, Herten, Linne, Melick, Montfort, St. Odiliënberg, Posterholt en Vlodrop. Het betreft de kennis van alle facetten over de historie en het heden van de mens en zijn omgeving, zoals archeologie, biologie, genealogie, geologie, natuur, geschiedenis, numismatiek en monumenten.

Op zaterdag 13 oktober presenteert de Heemkundevereniging Roerstreek het naslagwerk 'Vijftig jaar Heemkundevereniging Roerstreek-archeologie'. Het naslagwerk is opgesteld door archeoloog Huub Schmitz, lid van Heemkundevereniging Roerstreek. Het geeft een overzicht van de onderzoeken die de HVR archeologen zelf hebben uitgevoerd of aan hebben meegewerkt.

Het naslagwerk zal om 14.00 u worden gepresenteerd in het Roerstreekmuseum. Ter gelegenheid van de presentatie van dit naslagwerk zal het museum op zowel zaterdag 13 als zondag 14 oktober gratis toegankelijk zijn. Neem vooral een kijkje, want veel van de vondsten die de Heemkundevereniging Roerstreek-archeologen hebben gedaan zijn tentoongesteld in het Roerstreekmuseum.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Heemkunde Vereniging Roerstreek HVR
Telefoon: 0475 532 895

Locatie
Roerstreekmuseum Kerkplein 10
6077 AA St. Odilienberg

Wanneer?

14.00 u tot 17.00 u.

- Toegang gratis

Provincie