Laat je rondleiden door het Nederlands Mijnmuseum

  • Binnen
  • Rondleiding
  • Tentoonstelling

Bent u geïnteresseerd in het Mijnverleden? Wilt u alles te weten komen over het werk ondergronds en wat voor invloed de mijnen hadden op haar arbeiders en het dagelijks leven? En bent u nieuwsgierig naar hoe laag de ondergrondse pijlers waren en hoe zwaar een boorhamer is? U komt het allemaal te weten tijdens onze rondleiding in het Nederlands Mijnmuseum.

De rondleiding begint met twee korte films waarna een rondleiding volgt door het schachtgebouw en het ophaalgebouw. Alle aspecten van het mijnverleden komen aan bod en u wordt gedurende ongeveer anderhalf tot twee uur meegenomen in het fascinerende Mijnverleden.

Op zondag 14 oktober 2018 is deze activiteit tevens te combineren met de Open Depotdag.

Overige informatie

Het adres Mijnmuseumpad 2 staat niet in alle navigatiesystemen. Navigeer voor de parkeerplaats bij het museum naar ‘CBS-weg 2’ in Heerlen. Volg vanaf de autoweg de bruine bordjes met ‘Nederlands Mijnmuseum’. Rijd via de Kloosterweg en ga links bij het stoplicht de CBS-weg in. Na 100 meter rijdt u links de parkeerplaats op van het oude CBS-terrein (Carbon6). De slagboom opent met het tonen van uw bankpas. Rijd tot aan het CBS-gebouw en ga linksaf, aan de linkerkant kunt u parkeren. Bij het Mijnmuseum zijn uitrijkaarten te verkrijgen. Looproute vanaf station Loop op de loopbrug boven de treinen in de richting van het busstation. Aangekomen op het busstation loopt u richting de telefooncel (een van de laatst werkende openbare telefooncellen van Nederland!). Vervolgens loopt u om het witte gebouw heen naast de telefooncel. U komt vervolgens uit bij de Jumbo. Ga rechts naast de Jumbo onder de grote boog de trappen op. Bovenaan komt u terecht op het Maanplein, dit is het gedeelte van het Maankwartier dat reeds af is. Met de boog in de rug steekt u het Maanplein schuin naar rechts over. Loop rechtdoor en ga op het einde de trappen af. Vanaf hier is het enkel nog rechtdoor, het pad langs het spoor volgen. Na ongeveer 100 meter ziet u aan uw rechterkant het Nederlands Mijnmuseum liggen.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Moderne Tijd
Organisator Logo Nederlands Mijnmuseum
Telefoon: 0455713707

Locatie
Mijnmuseumpad 2
6412 EX Heerlen

Wanneer?

11.00 - 17.00u

Prijs: €4 volwassenen / €1 kinderen

Provincie