Speuren naar het verhaal van Heinz

  • Voor kinderen
  • Buiten
  • Speurtocht

Heinz is één van de acht houten soldaten van het Fort aan de Buursteeg. Ontdek het leven van deze Duitse soldaat tijdens een speurtocht die begint bij het Grebbelinie Bezoekerscentrum. Tijdens de tocht over het fort kom je langs de sporen die de militairen hebben achtergelaten waaronder Duitse kochbunkers en een bunker van de Pantherstellung. Als je alle plekken hebt gevonden, ontdek je wat Heinz eigenlijk het liefst deed op het fort. Bij de balie kan je de speurkaart (laten) controleren.

De tocht is ongeveer 2 km lang en voert over de paden en aarden verdedigingswallen van het fort. Bunkers en (restanten van) kazematten liggen langs de route.

Het speurblad (€ 0,50) is verkrijgbaar aan de balie van het bezoekerscentrum. Er is ook een speurkaart (€ 1,-) met een iets langere route en andere vragen (3 km). Voor de liefhebbers is er bovendien een stripboek over de houten soldaten, met de langere speurtocht. Het stripboek is speciaal voor de Nationale Archeologiedagen afgeprijsd van € 6,- naar € 4,-

Overige informatie

Voor de langere route zijn laarzen aan te bevelen, zeker in regenachtige periodes. Voor de route van Heinz zijn goede schoenen voldoende.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Onderdeel van

Maand van de geschiedenis
Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed
Periode(s)
  • Moderne Tijd
  • WO II
Organisator Logo Grebbelinie Bezoekerscentrum
Telefoon: 0628769898
Website

Locatie
Fort aan de Buursteeg, Buursteeg 2
3927EJ Renswoude

Wanneer?

Elke dag van 10.00-17.00 uur

Prijs: € 0,50 per speurblad Heinz, € 1,- per speurkaart lange route 3 km.

Provincie

Mede-organisator(en)