Steentijd vuursteenbewerking in het Oertijdmuseum

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Buiten

Prehistorisch vuursteen bewerken in het Oertijdmuseum!

In het Oertijdmuseum zijn tijdens de Nationale Archeologiedagen op zondag 14 oktober doorlopende demonstraties over vuursteenbewerking met technieken uit de steentijd te zien. Leden van de Vereniging voor Archeologische Experimenten en Educatie (Nationaal netwerk voor experimentele archeologie en archeologische educatie) laten diverse technieken zien. Ook kunt u zelf uitproberen hoe lastig deze technieken zijn.

Technieken waar je aan kan denken zijn: klingtechniek, kerntechniek. Levalllois techniek, simpele werktuigen als chopper chopping tools die tot de oudste werktuigen behoren, drukretouche, contra coup techniek, buffertechniek. Veel gemaakte pijlpunten en bijlen worden die dag uitgedeeld.

Ook leuk: Dino Hunter Boxtel (gratis app)
Dino Hunter Boxtel is een augmented reality-app. Hiermee kun je helpen om dino’s op te sporen en te vangen. Ze zijn ontsnapt uit het Oertijdmuseum! Langs de route in Boxtel zijn een aantal borden geplaatst. Met gebruik van de Dino Hunter Boxtel-app kun je de ontsnapte oerdieren opsporen en vangen. Je kunt de app downloaden via de appstore en de playstore.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Onderdeel van

Maand van de geschiedenis
Periode(s)
  • Steentijd
Organisator Logo Oertijdmuseum en ArcheoHotspot Boxtel
Telefoon: 0411616861
Website

Locatie
Bosscheweg 80
5283WB Boxtel

Wanneer?

van 10 tot 17 uur

Prijs: Te bezoeken met entreebewijs Oertijdmuseum: Volwassenen en kinderen v.a. 12 jaar €10,00 Kinderen 3 t/m 11 jaar €7,00

Provincie