Symposium “Hier kom ik weg”

  • Lezing

Hoe ga je als gemeente om met archeologische ontdekkingen? Deze vraag staat centraal in het symposium "Hier kom ik weg" waar de gemeente Dalfsen zijn kennis deelt met andere gemeenten.

In 2015 zijn in Oosterdalfsen, bij de start van de ontwikkeling van de nieuwste woonwijk in de kern Dalfsen, spectaculaire archeologische vondsten gedaan. Deze vondsten waren overweldigend in hun belang en veelvoud, en in eerste instantie wist de gemeente zich hiermee geen raad. De verantwoordelijkheid was te groot. Uiteindelijk is deze onzekerheid en angst voor gedoe omgedraaid naar het zien van een unieke kans voor de gemeente Dalfsen. Een nieuwe bladzijde in haar geschiedenis, maar nog belangrijker, een vliegwiel om inwoners in beweging te krijgen, trots te laten zijn op de plek waar ze wonen, nieuwe samenwerkingen tot stand te laten brengen zijn bijzondere resultaten die voorafgaand aan de vondsten niet voorzien waren.

In een tijd waarin de economie aantrekt, veel gemeenten zich bezighouden met de ontwikkeling van gebieden en daarmee ook te maken krijgen met archeologie en de gemeentelijke verantwoordelijkheid die hierbij hoort, wil de gemeente Dalfsen de kennis die zij heeft opgedaan delen. Dit gaan we doen tijdens een symposium op 12 oktober 2018 in Dalfsen tijdens de Nationale Archeologie dagen.

Aan de hand van inspirerende voorbeelden en ervaringen praten we over de kansen van archeologie en erfgoed voor gemeentelijk beleid. Met aandacht voor onder andere het ruimtelijk beleid, de omgevingswet, toerisme en cultuur, heeft dit symposium een veelzijdig en interactief programma met diverse sprekers.

Overige informatie

Meer informatie via www.schatvandalfsen.nl

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Onderdeel van

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed
Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Symposium “Hier kom ik weg”

Locatie
Koninginneplein 2
7721 LS Dalfsen

Wanneer?

10.00 tot 16.00

- Toegang gratis

Provincie

Mede-organisator(en)