Toneelstuk ‘Een huwelijk aan diggelen’

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Theater & Muziek

Op zaterdag 13 oktober vindt in de Zuiderkerk in Enkhuizen de Westfriese Archeologiedag plaats. Hoogtepunt dit jaar is het verhaal van de rijke dokter Zacheus de Jager, die in de eerste helft van de 17de eeuw op een steenworp afstand van de kerk woonde.

In 2009 is bij een opgraving afval van Zacheus en zijn familie teruggevonden, waaronder kookgerei, Chinees porselein, een gegraveerd huwelijksglas en veel olijvenpitten. Dit was de aanleiding om historisch onderzoek te doen naar het leven van dokter Zacheus. De zoektocht in het archief leverde een schat aan informatie op en onthulde een leven vol ruzie. Vooral met zijn tweede vrouw Margaretha van Beresteyn, dochter van een zeer rijke familie, raakte Zacheus in 1649 verwikkeld in een hoog oplopend conflict.

Tijdens de Westfriese Archeologiedag wordt in een kort toneelstuk een episode uit het leven van het echtpaar gespeeld. Deze voorstelling vindt drie keer op de dag plaats, om 11.30, 13.30 en 15.30.

Er is die dag nog meer te doen! Scroll naar beneden.

Overige informatie

Er is betaald parkeren in Enkhuizen. Bij de kerk zelf is maar zeer beperkt plek voor auto’s. Het beste is om te parkeren naast het station aan de stadskant. Het is 10 minuten wandelen naar de kerk.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Organisator Logo Archeologie Westfriesland
Telefoon: 0615871354

Locatie
Zuiderkerksteeg 1
1601 HJ Enkhuizen

Wanneer?

10.00 - 16.30

- Toegang gratis

Provincie