Vaar mee in het kielzog van de Romeinen

  • Voor kinderen
  • Buiten
  • Rondleiding
  • Wandeling

Vaar mee langs de noordgrens van het machtige Romeinse Rijk!

Op zaterdag 13 oktober 2018 vertrekt een sloep vanaf de Apothekersdijk in Leiden (Leidse Rederij) voor een vaartocht over Oude Rijn, ooit de noordgrens van het machtige Romeinse rijk. En jij kunt meevaren!

Ver voor de komst van ons moderne vervoer, in de tijd van het Romeinse Rijk, was de Oude Rijn al een van de belangrijkst vaarroutes voor troepen en handel van Europa. Een tocht van ongeveer vier uur neemt je op een verrassende manier mee door de geschiedenis van deze Romeinse grens, ook wel Limes genoemd, en ons cultureel erfgoed.

In Park Matilo, waar 2000 geleden het Leidse grensfort het Kanaal van Corbulo bewaakte, word je ontvangen door een deskundige. Hij loodst je mee door de tijd van de Romeinen: Langs het castellum de poorten en de vele heerlijk groene tuinen.

Vol van alle verhalen wordt je een Romeinse lunch aangeboden aangeboden bij Hoeve Dijkzicht in Polder Achthoven. Na de lunch vaar je weer terug naar de Apothekersdijk in Leiden.
Kortom: een middag vol geschiedenis, gezelligheid en heerlijk vaarplezier.


Overige informatie

Meenemen: bij mooi weer: zonnebrand, zonnebril en pet; bij slecht weer: regenkleding, extra vest en ... zonnig humeur. Alleen bij hevig onweer wordt niet gevaren. Bij minder dan 5 aanmeldingen zal vaartocht worden afgelast. Voor videobeelden over de vaarttocht, zie het Limes Journaal van 17 september jl. (www.romeinselimes.nl) Van tevoren reserveren is vereist en kan via de Leidse Rederij, boeking@leidserederij.nl.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo 1Arch / Hazenberg Archeologie
Telefoon: +316535896937

Locatie
Apothekersdijk 5
2312 DC Leiden

Wanneer?

Zaterdag 13 oktober: ontvangst 9.45, boot vertrekt om 10.00 uur, terug ca. 13.30 uur

Prijs: € 25,- volwassenen, € 17,50 kinderen (tot 17 jaar)

Provincie

Mede-organisator(en)