Van neanderthaler tot stedeling

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Tentoonstelling

De vernieuwde presentatie 'Van neanderthaler tot stedeling' geeft een uniek overzicht van de Limburgse bodemschatten van de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen.

Deze archeologische vondsten uit de hele provincie zijn het bewijs van de aanwezigheid van de mens vanaf de vroege prehistorie, Romeinse tijd tot in de middeleeuwen. Prachtige voorwerpen van onder meer steen, aardewerk, metaal, glas en bot vertellen over het dagelijks leven en belangrijke gebeurtenissen.

De bijna 100 meter lange landschapswand laat zien hoe Limburg door de eeuwen heen verandert onder invloed van het klimaat en de aanwezigheid van de mens. Vier maquettes geven elk een beeld van een kantelpunt in de geschiedenis van Limburg; de eerste mens, de eerste boeren, de komst van de Romeinen en de eerste monniken. Gluur naar de Neanderthalers in hun jachtkamp, kijk naar de boeren van de bandkeramiek, ontdek hoe de Romeinen een brug bouwden en zoek de monniken op de schaats. Kijk en hoor ook vooral het verschil tussen dag en nacht.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
  • Middeleeuwen
Organisator Logo Limburgs Museum
Telefoon: +31773522112
Website

Locatie
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo

Wanneer?

Elke dag van 11:00 tot 17:00 uur

Prijs: € 11,50 volwassenen / € 7,25 jeugd (4 t/m 17)

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie