Villa Vlengendaal Experience

  • Buiten
  • Digitale archeologie

Maak op zaterdag 13 en zondag 14 oktober tussen 14.00 en 17.00u. kennis met Virtual Reality en bekijk door een VR-bril hoe de Romeinse Villa Vlengendaal in Bocholtz er uit gezien heeft.

Ze was onderdeel van een Romeins villalandschap. Hier zijn zoveel vondsten gedaan, dat dit gebied nu de Romeinse Vallei heet. Villa Vlengendaal was een typische Villa rustica, een Romeins boerenbedrijf. Hoewel de gebruikelijke symmetrie miste, zijn er veel elementen gevonden die duiden op een typische, luxe uitgeruste villa: mozaïekvloeren, met marmerbeklede wanden, fresco’s en vloerverwarming. Er was een badgelegenheid met wel zes verschillende vertrekken.Villa Vlengendaal lag hier niet alleen. Zover we weten, lagen er nog drie andere villa’s in de buurt. Bijzonder was de vondst van een puntgave askist, nog compleet met alle grafgiften, onderaan de helling van Villa Vlengendaal. De askist van Bocholtz staat nu in de oude bibliotheek van het dorp. In 1983 vonden drie amateurarcheologen een enorme muntschat met wel 700 Romeinse munten in de Romeinse Vallei.

De villa is minutieus nagebouwd aan de hand van archeologisch onderzoek uit 1916. Je stapt als het ware in een soort teletijdmachine en belandt in de Romeinse tijd!

Er kan met een gezin gebruik van gemaakt worden, bv. met 4 personen.

Overige informatie

Er zijn ook combitickets verkrijgbaar voor het wandelarrangement door de Romeinse Vallei op zaterdag 13 en zondag 14 oktober (scroll naar beneden voor deze activiteit) + gebruik van de VR-bril à € 17,50 per persoon. Aanmelden verplicht via tel. 045 544 26 19 of via mail: huize-schokker@home.nl.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Villa Vlengendaal
Telefoon: eeww

Locatie
Veltjensweg
6351 Bocholtz

Wanneer?

tussen 14.00-17.00u.

Prijs: €9,50 p.p.

Provincie