Wandelarrangement door de Romeinse Vallei

  • Buiten
  • Rondleiding

Geïnteresseerden van alle leeftijden kunnen zich onder leiding van een gids laten meevoeren door de Romeinse vallei, waar meer verteld wordt over het Romeins verleden van Bocholtz. Je hoort hoe de Romeinen leefden, wat ze aten, wat ze hier op de akkers op de vruchtbare grond verbouwden en nog veel meer.

De start is bij horecagelegenheid D’r Aowe Kino. Hier kun je genieten van koffie met vlaai van bakker Dreessen, die ook de Romeinse bol, een heerlijk brood, bakt.

Tijdens de wandeling is een eeuwenoude askist te bewonderen als onderdeel van de Romeinse expositie in ‘Op de Boor'. Daarna wandelen we naar het gebied waar de Romeinse villa’s hebben gestaan, o.a. de Villa Vlengemdaal.

Overige informatie

Startlocatie: Horecagelegenheid D'r Aowe Kino, Dr. Nolensstraat 9, 6351 GL Bocholtz. De wandeling duurt ongeveer een uur en eindigt weer bij het startpunt. Aanmelden verplicht via tel. 045 544 26 19 of via mail: huize-schokker@home.nl. Let op: De Villa Vlengendaal Experience kost €9,50 p.p. (duur 15 minuten). Er zijn ook combitickets verkrijgbaar voor het wandelarrangement en gebruik van de VR-bril à € 17,50 per persoon. Voor meer informatie over de VR Experience, scroll naar beneden.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Gemeente Simpelveld
Telefoon: 06-54682101
Website

Locatie
Dr. Nolensstraat 9
6351 GL Bocholtz

Wanneer?

14 en 16 uur

Prijs: € 10 voor volwassenen en kinderen

Provincie