Wandelexcursie: Archeologie van Schokland

  • Buiten
  • Rondleiding
  • Wandeling

Ongeveer 8000 jaar geleden vestigden de eerste mensen zich rondom Schokland. Deze mensen waren echte jagers en aten onder andere vis, elanden en bevers. Ze bouwden hun hutten langs de oevers van de Vecht en de IJssel. De hele manier van leven van deze mensen werd Swifterbantcultuur genoemd.

Overblijfselen van deze cultuur zijn nog massaal te vinden in de bodem van Schokland. Mede hierdoor heeft Schokland in 1995 de UNESCO Werelderfgoed status gekregen. Na een interessante presentatie bij bezoekerscentrum de Gesteentetuin neemt de gids je mee voor een korte wandeling naar Kavel P14. In de bodem van deze kavel zijn de meest belangrijke sporen van de Swifterbantcultuur gevonden.

Kavel P14 op Schokland is de belangrijkste prehistorische kavel. Tijdens deze wandelexcursie wordt meer verteld over de bijzondere resten die hier gevonden zijn en nog in de grond verborgen zitten.

Overige informatie

Tijdens deze excursie zullen we vanaf bezoekerscentrum De Gesteentetuin naar dit bijzondere gebied, kavel P14, lopen. Totaal wordt er ongeveer 3 kilometer gelopen. Stevige schoenen worden aangeraden. Deze excursie is speciaal voor volwassenen. Op zondag 14 oktober is het Archeologiedag op Werelderfgoed Schokland. Er zijn veel activiteiten, workshops en lezingen op het gebied van archeologie.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Onderdeel van

Maand van de geschiedenis
Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed
Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Werelderfgoed Schokland
Telefoon: 0641068287
Website

Locatie
Keileemweg 1
8319 AC Schokland

Wanneer?

zondagmiddag van 13.00 - 15.00 uur

Prijs: Begunstigers van het Flevo-landschap betalen 2,50 euro. Niet-begunstigers 5 euro.

Provincie

Mede-organisator(en)