Archeoloog in het museum!

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Workshop

Wat doet een archeoloog op een doodgewone werkdag? Natuurlijk hoort graven in de modder erbij, maar er komt nog veel meer bij kijken. In deze workshop ontdek je hoe het is om als archeoloog in een museum te werken. Na een korte uitleg is het jouw beurt: heb jij het in je om archeoloog te worden?
Je gaat aan de slag met archeologisch materiaal uit onze ArcheoHotspot en oude kaarten van de stad Amsterdam. Als je de kaarten goed bekijkt, zie je de stad door de eeuwen heen groter worden. Maar we blijven niet in Amsterdam, we gaan ook aan het werk met 4000 jaar oude scherven uit Syrië. Door goed te kijken en goed te voelen – ja dat mag! – ontdek je een heleboel over dit materiaal. Lukt het jou om de geschiedenis te ontrafelen?

Overige informatie

De familieworkshop is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder. Indien gewenst mag er per kind één ouder/begeleider aanschuiven. Voor deze kinderworkshop is het verplicht je aan te melden. Dat kan via de onderstaande link: http://www.allardpiersonmuseum.nl/bezoek/familieworkshop-word-een-amsterdamse-archeoloog Betalen voor de workshop kan op de dag zelf aan de kassa. Stadspashouders mogen voor €1,- deelnemen aan de workshop.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Organisator Logo Allard Pierson Museum
Telefoon: 020-5252436

Locatie
Oude Turfmarkt 129
1012GC Amsterdam

Wanneer?

zaterdag 13 oktober van 13.30-14.30 uur en 15.00-16.00 uur & zondag 14 oktober van 13.30-14.30 uur en 15.00-16.00 uur

Prijs: €5 regulier/ €1 stadspashouders

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie