Wat is archeologie nou eigenlijk?

  • Binnen
  • Tentoonstelling
  • Workshop

Wat is archeologie nou eigenlijk? Waarom is het belangrijk? Wat moeten we met al dat archeologisch erfgoed en hoe ziet het werk van een archeoloog eruit? Ontdek het antwoord op al deze vragen in de workshop op 14 oktober in het Oermuseum

Mevrouw M. Daleman en de heer C. Koopstra, archeologen, zullen de workshops begeleiden. In elke workshop geven ze eerst een inleiding over wat de taken van een archeoloog zijn, wat archeologie in de kern is en wat de waarde van archeologisch erfgoed is. Dit laatste onderdeel zal worden toegelicht aan de hand van voorbeelden uit de gemeente Westerveld.

Aansluitend krijgen de workshopdeelnemers twee opdrachten. Aan de hand van archeologische voorwerpen leer je hoe vondsten worden gearchiveerd en wat het belang daarvan is. Vervolgens kan je een deel van wat je hebt geleerd in de praktijk toepassen. De workshops zijn geschikt voor alle leeftijden, maar met name kinderen worden uitgenodigd om mee te doen.

Elke workshop wordt afgesloten met een onderdeel “vragen aan de archeoloog” en discussie.
Aan de deelnemers wordt ter afsluiting een certificaat “exado novitiatu archeologist” (beginnend archeoloog) uitgereikt.

Voor en na een workshop kunnen deelnemers het Oermuseum bezoeken; een aantal vrijwilligers zal daarbij aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen.

Overige informatie

De Stichting Schultehuus Diever / Oermuseum organiseert in samenwerking met de Gemeente Westerveld op zondag 14 oktober een drietal identieke workshops. De workshops starten om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Per workshop kunnen maximaal 35 personen deelnemen.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website. en deze Facebook pagina

Onderdeel van

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed
Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo OERmuseum
Telefoon: 0626802024
Website

Locatie
Brink 7
7981 BZ Diever

Wanneer?

Zondag doorlopend van 13:00 tot 17:00

- Toegang gratis

Provincie