Workshop: reconstrueren van antieke potten

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Workshop

Ontdek onze keramische geschiedenis

Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen heeft een unieke verzameling historische en hedendaagse kunst, gemaakt van keramiek. De Tiendschuur organiseert toonaangevende exposities en bevindt zich op een prachtige locatie. Beleef de keramische geschiedenis: de prehistorie, de Romeinen, de regionale pottenbakkers en grootmoeders tijd. Leer meer over dit prachtige ambacht van vroeger tot nu. Van hand gedraaid tot modern design.

De archeologische collectie bestaat uit vondsten in de Tegelse kleiafgravingen, zoals fossielen, vuistbijlen, urnen en Romeinse dakpannen, de oudste stukken zijn van 3000 v. Chr. Verder bestaat deze collectie vooral uit keramiek waaronder Tegels gebruiksaardewerk zoals keukengerei, servies, pottenbakkersgereedschap en voorraadpotten, waarvan vooral de tabakspotten zeer bijzonder zijn.

Tijdens de Archeologiedagen organiseert het Keramiekcentrum diverse activiteiten om de interessante keramische geschiedenis extra in de spotlights te zetten. Zo kunnen bezoekers het hele weekend zelf aan de slag met het reconstrueren van oude potten. Ben jij goed in puzzelen met scherven?

Er is tijdens de Archeologiedagen nog meer te doen, scroll naar beneden.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Geen specifieke periode
Organisator Logo Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen
Telefoon: 077-3260213
Website

Locatie
Kasteellaan 8
5932 AG Tegelen

Wanneer?

dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur

Prijs: Entree museum: € 6,50 inclusief een kopje koffie. Kinderen tot 12 jaar gratis.

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie