ARCHEOlab

  • Binnen
  • Workshop

Wat gebeurt er ná een opgraving? Als de archeologen buiten niet meer aan het werk zijn, gaan de ontdekkingen binnen verder. Opgegraven glas, aardewerk, metaal en nog veel meer wordt gesorteerd, geplakt, er wordt precies bepaald wat het is, het wordt getekend en beschreven. In het ARCHEOlab kan iedereen meehelpen met puzzelen aan het verleden van Nijmegen. Ervaring is niet nodig: schuif aan en doe mee! Ervaar zo letterlijk het verleden van de stad.

Nu op de onderzoekstafel: de opgegraven beerputten van de Piersonstraat. In deze Nijmeegse straat, de vroegere Zwanengas, zijn tal van beerputten (afvalkuilen) gevonden. De beerputten dateren uit 1750 tot ongeveer 1920. Restanten uit deze beerputten zijn klaar voor verder onderzoek. En hier kun jij bij helpen!

Ontdek de bijzondere vondsten uit de beerput en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van de Piersonstraat! De vondsten zijn schoongemaakt en voorgesorteerd op materiaal- en kleursoort. Onder leiding van een museumdocent ga je zelf aan de slag. Weet jij welke scherven bij elkaar passen? Puzzel de oude vondsten weer in elkaar! Herken jij de verschillende materialen? Aardewerk, bot en ijzer: verkleurd, verroest en bijna onherkenbaar. Speur mee en ontdek meer over de bewoners van de Nijmeegse Piersonstraat!

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Valkhof Museum
Telefoon: 0243608805
Website

Locatie Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
6511TB Nijmegen

Wanneer?

13.30-14.30 uur en 15.00-16.00 uur.

Prijs: Volwassenen: € 12,50, Jeugd (13 t/m 17 jaar): € 6,25, Kinderen (t/m 12 jaar): gratis

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie