City Code Stadsspel

  • Buiten
  • Spel
  • Speurtocht
  • Wandeling

Speel de City Code stadsspellen en ontdek een eeuwenoud geheim bewaard in de stad.

Al bijna tweeduizend jaar lang bewaart Maastricht een schokkend geheim van de grootste keizer uit de geschiedenis: Julius Caesar. Historische gebouwen, kunstwerken en symbolen in de stad verbergen het, zichtbaar voor iedereen. Archeoloog en geschiedkundige Dr. Livingstone had het mysterie bijna ontrafeld, maar verdween plotseling. Met zijn aantekeningen zou je zijn werk af kunnen maken, als je tenminste een geboren codekraker bent!

Ontdek de geheimen van Maastricht op een uitdagende en verrassende manier. Treed in de voetsporen van een pelgrim in de Sint-Servaasbasiliek, zoek naar de verborgen boodschap in het glas-in-loodraam van het station en ontdek hoe ook Napoleon het geheim heeft doorgegeven. Het is het allemaal waard, om uiteindelijk de code te kraken…

Er zijn nog meer Citycode Stadsspellen. Ontdek bijvoorbeeld het geheim van Karel de Grote in Nijmegen, het geheim van de VOC in Amsterdam (beschikbaar na 1 november) en het geheim van Koning Willem III van Oranje. Voor meer info: ga naar de website.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo City
Telefoon: +31850074375
Website

Locatie Maastricht centrum
Door de gehele stad
Kijk op de website onderaan deze pagina.

Wanneer?

Je speelt het spel wanneer je zelf wilt! Ga naar de website.

- Toegang gratis

Provincie