Erfgoed Gezocht -Expeditie Veluwe

  • Buiten
  • Presentatie
  • Digitale archeologie
  • Rondleiding
  • Wandeling

Speur mee naar archeologische resten op de Veluwe

Iedereen met interesse in het verleden kan nu mee helpen met de zoektocht naar resten uit het verleden. Door nieuwe meettechnieken zijn veel nieuwe archeologische resten voor het eerst zichtbaar geworden en iedereen kan mee werken aan de zoektocht. Via de computer kan op de hoogtekaart worden gezocht naar nog onbekende archeologische structuren. Dit gaat via een online platform en kan gewoon thuis in een vrij momentje worden gedaan. Kijk op Erfgoed Gezocht en speur mee!

Ga tijdens de Nationale Archeologiedagen mee het veld in en speur mee naar archeologische resten op de Veluwe.

Veldwerk
Tijdens Nationale Archeologiedagen gaan we het veld in om de nieuw ontdekte structuren in het veld te evalueren. We gaan proberen vast te stellen of de geïdentificeerd heuvels inderdaad grafheuvels of houtskoolmeilers zijn. Op deze dagen gaan we het veld in op verschillende plekken op de Veluwe.

Voorafgaand aan de expeditie in Ermelo is er op zaterdag 12 oktober een lezing over Erfgoed Gezocht in Museum Het Pakhuis. Tijdens de lezing krijgt u meer informatie over het project en welke interessante archeologische ontdekkingen er al zijn gedaan in en rondom Ermelo. Na de lezing kunt aansluiten bij de wandeling/expeditie. Tijdens een wandeling van ca. 1,5 uur zullen we bekende en nieuw ontdekte grafheuvels, houtskoolmeilers en Celtic fields onderzoeken en zal uitleg over het project en de archeologie van de Veluwe worden gegeven. Om zo veel mogelijk mensen kennis te kunnen laten maken met archeologisch veldwerk zullen meerdere wandelingen per dag gemaakt worden.

Deelname voor de wandeling is gratis, voor de lezing in Museum Het Pakhuis zal er entreeprijs voor het museum worden gerekend. Voorkennis of eerdere deelname aan het online speurwerk zijn niet noodzakelijk. Omdat we in kwetsbare natuurgebieden werken en omgaan met nationaal erfgoed vragen we wel om u voorafgaand aan de activiteiten te registreren. Dat kan via dit aanmeldformulier: Aanmeldformulier

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Museum Het Pakhuis
Telefoon: 0341-760777

Locatie Museum Het Pakhuis
Molenaarsplein 24
3851 MZ Ermelo

Wanneer?

11.00 uur en 14.00 uur starttijden lezing. Zie website voor de expeditie

Prijs: Kinderen van 0 t/m 3 jaar GRATIS Kinderen van 4 t/m 13 jaar € 2,75 Volwassenen € 4,50 alleen voor de lezing wandeling is gratis na opgave

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie

Mede-organisator(en)