Expert rondleiding door maritiem archeoloog Martijn Manders

  • Binnen
  • Rondleiding
  • Tentoonstelling

Maritiem archeoloog Martijn Manders was betrokken bij het opgraven van het geëxposeerde schip de Rooswijk en is vanuit zijn expertise betrokken bij de realisatie van de tentoonstelling Gezonken schatten: geheimen van de Maritieme Zijderoute.

Deze tentoonstelling laat keramiek en andere voorwerpen zien die gevonden zijn aan boord van acht scheepswrakken uit de negende tot en met de negentiende eeuw. De keramische schatten vertellen fascinerende verhalen over de Maritieme Zijderoute in Azië. Daarmee gaat een verborgen wereld open van internationale handel, strijd op zee, mensensmokkel en schatgravers.

Op zoek naar peper, zijde en porselein bevaren schepen uit alle windrichtingen eeuwenlang de Maritieme Zijderoute. De schepen die vergaan, liggen soms honderden jaren als tijdcapsule op de bodem van de zee. De wrakken en zeker de goed bewaard gebleven keramiek bieden een schat aan informatie.

Tijdens de Archeologiedagen geeft Martijn Manders op zondag 13 oktober een expertrondleiding door de tentoonstelling, waarin hij meer vertelt over hoe deze tot stand is gekomen.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Keramiekmuseum Princessehof
Telefoon: 058 2 948 958
Website

Locatie Keramiekmuseum Princessehof
Grote Kerkstraat 9
8911 DZ Leeuwarden

Wanneer?

start: 13.30 uur

Prijs: 5

Provincie