Familierondleiding Cyprus: Eiland in beweging

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Rondleiding

De familierondleidingen in ‘Cyprus’ nemen je tijdens de Archeologiedagen kriskras mee door de nieuwe tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden. Met een reiskoffer in de hand ontdekken jullie samen de verhalen van het eiland Cyprus. Daar maakten de mensen vroeger ook al verre reizen. Waarom deden ze dat? En hoe? Namen ze dezelfde spullen mee als wij? Met vragen en spannende opdrachten maken jullie kennis met de unieke cultuur van het oude Cyprus.
De familierondleidingen zijn geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar en duren een uur. De kosten bedragen €7,50 per gezin. Vooraf reserveren kan via https://rmo-tickets.nl/

Audiotour Aphrodites favorieten:
Wist je dat volgens de verhalen van de oude Grieken de godin Aphrodite uit het schuim van de zee bij Cyprus is geboren? Haar naam betekent dan ook ‘uit het schuim geboren’. Ze was godin van de liefde en de mooiste godin van alle Griekse godinnen. In de audiotour ‘Aphrodites favorieten’ vertelt de godin van de liefde van alles over de leukste plekken op het eiland. Ook komt de god van de oorlog Ares langs in haar talkshow en verken je het Cyprus door met Aphrodite op reis te gaan langs de objecten.
De audiotour is voor kinderen vanaf 7 jaar, duurt ca. 50 minuten en is gratis bij een bezoek aan het museum.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Geen specifieke periode
Organisator Logo Rijksmuseum van Oudheden
Telefoon: 071 - 5163 164
Website

Locatie Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311EW Leiden

Wanneer?

Start: 15.00

Prijs: €7,50 (exclusief museumentree)

- Gratis toegang met Museumkaart

Provincie